Pentru ca noua generație să crească armonios și în cunoștință de cauză, două prietene, Adina și Georgeta, au inițiat un portal unic de informare în România, destinat tuturor copiilor (și părinților lor), www.stiripentrucopii.com.
Site-ul are motto-ul „Mici dar informați”, oferă informații pe toate palierele de interes, celor mici, și celor mai mari, pentru că se adresează inclusiv adolescenților, de la curiozități din natură la felul în care trebuie să se alimenteze și să se îngrijească pentru a avea o viață sănătoasă, și, deopotrivă, pune accent pe transmiterea unor știri din societatea contemporană „traduse” pe înțelesul lor.


Referitor la scopul acestui portal, inițiatoarele lui au spus: „Prin educare înțelegem nu numai dobândirea unor cunoștințe noi de către copii, ci și determinarea lor de a-și asuma, de la cele mai fragede vârste, un mod de viață sănătos”.


În redactare știrilor acestui site lucrează, împreună cu inițiatoarele site-ului, Adina și Georgeta, întregind echipa redacțională, Daiana, Mădălina, Romina și Miro, dar și jurnalistul - elefant, Toyo. Copiii care vor să îi fie de ajutor elefantului Toyo, pot să trimită știri din orașul lor, care sunt ulterior publicate pe site.
Site-ul e prezent pe social-media și poate fi accesat și prin intermediul unei aplicații care se poate descarcă gratuit pe smartphone, fiecare utilizator primind notificări, atunci când se publică știrile, sub numele de „stiripentrucopii”.

Cornel S.