În perioada 27 martie-27 aprilie 2020, Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș a organizat concursul on-line de interpretare vocală „Din Banat la noi acasă”. În concurs au participat 64 de competitori cu vârste între 9-25, provenind din Banatul istoric.
Potrivit celor transmise de organizatori, această întrecere muzicală „a fost un altfel de concurs în altfel de vremuri decât cele cunoscute până acum, în care mediul online ne-a apropiat, a recreat un Banat al tradițiilor și cântului, păstrând distanțarea fizică impusă de pandemie”.
Ajuns la final, juriul care i-a avut în componență pe Liliana Laichici, Adrian Scorobete, Sebastian Roșca, Remus Vălungan și Iosif Kalmar a desemnat laureații acestui concurs, astfel fiind premiate cele mai bune tinere voci din Banat.


La categoria de vârstă 9 - 14 ani laureații primelor trei locuri sunt:
Premiul I - Roxana Goia;
Premiul II - Bianac Opariuc;
Premiul III - David Crișan.
La categoria de vârstă 15 - 25 ani laureații sunt:
Premiul I - Alin Didraga;
Premiul II - Ioana Conta;
Premiul III - Claudiu Siminic Popa.


Premiul întâi, la cele două categorii de vârstă, constă în înregistrarea unei piese împreună cu Orchestra Ansamblului Profesionist „Banatul”, precum și invitația de a participa într-un spectacol al Ansamblului Profesionist „Banatul”, iar premiile doi și trei de la cele două categorii de vârstă constă în invitația de a participa într-un spectacol al Ansamblului Profesionist „Banatul”. Toți concurenții vor primi o diplomă de participare din partea Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Cornel S.