Marți, 25 februarie 2020, cu începere de la ora 13, la sediul Asociației „Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989” din Timișoara (strada Oituz nr. 2B) va fi inaugurată expoziția temporară de fotografie dedicată rezistenței antisovietice a Lituaniei.
Expoziția se intitulează „Război după război: rezistența antisovietică în Lituania în anii 1944-1953”, aparține Centrului de Studii al Genocidului și Rezistenței Poporului Lituanian din Vilnius, iar la vernisaj va participa Excelenața Sa, doamna ambasador a Lituaniei în România și Bulgaria, Violeta Motulaité.
La realizarea expoziţiei vor fi utilizate documente din fondul Muzeului Victimelor Genocidului, materiale recuperate de Centrul de Cercetare a Genocidului şi Rezistenţei Poporului Lituanian, mărturii din fondurile Arhivelor de Stat ale Lituaniei şi din patrimoniul muzeelor tematice din Lituania.
Expoziția va rămâne la Asociația „Memorialul Revoluției 16-22 Decembrie 1989” din Timișoara, pentru a fi vizitată de public, până în data de 15 mai 2020.

Cornel Seracin