Teatrul Național Timișoara invită timișorenii în 15 ianuarie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, la spectacolul „Eminul meu iubit”, de Sabin Popescu, după epistolarul Mihai Eminescu - Veronica Micle.
Scenariul imaginat de Sabin Popescu retrasează una din poveștile frumoase și triste, intrate deja în legendă - iubirea dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle, două spirite pe cât de apropiate, pe atât de diferite, unite de ceva mai presus decât ei. Scrisorile lor, triste, pasionale, comice - într-un cuvânt, umane - se transformă în replică teatrală, prin interpretarea actorilor Colin Buzoianu și Iuliana Crăescu.


„Spectacolul developează omenescul, prea-omenescul unei relații a unui om, dar în care răzbate cu prisosință sublimul relației, chinurile ei, spiritualizarea. Apropiindu-te de Eminescu ca om de teatru observi că de fapt Eminescu te iubește”, spune regizorul Sabin Popescu.


Scenografia este semnată de Krisztina Nagy (costume) și Zsolt Fehervári (decoruri).
Muzica aparține lui Ilie Stepan, mișcarea scenică poartă amprenta lui Alin Radu, conceptul video îi aparține lui Lucian Matei, light-design-ul fiind creația lui Florian Putere.
Nu în ultimul rând, regizorul Sabin Popescu semnează acest spectacol.
Biletele costă 30 și 80 de lei pot fi cumpărate de la agenţiile Teatrului din str. Mărășești nr. 2 şi de la Sala 2 din Parcul Civic, de marți până duminică, între orele 11-19, telefon 0256-201.117 sau online. (A.B.)