În Sala Mare a Teatrului Național Timișoara va avea loc concertul-conferință „Enescu pe înțelesul tuturor”. Susținut de Ștefan Ignat (bariton) și Ioana Maria Lupașcu (pian), timișorenii sunt invitați să ia parte la eveniment sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.

Proiectul „Enescu pe înțelesul tuturor” se adresează tuturor acelora care vor să înțeleagă muzica lui George Enescu atât prin prezentarea în limba română a unor fragmente din opera Oedipe cât și prin apropierea de alte creații ale Maestrului.

Enescu e mai mult decât muzică. Enescu e România” și de aceea, Ștefan Ignat face, prin periplul său muzical, o incursiune în lumea sonoră a marelui artist, dar și o lecție care să ne ajute să ne dezvoltăm imaginația și – de ce nu – cultura, prin muzică.

Ștefan Ignat este absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti. A fost bursier al Universității Mozarteum din Salzburg (Austria), fiind până în anul 1999 solist al Teatrului de Stat din Salzburg . Din anul 1999 este prim-solist al Operei Naţionale Bucureşti. Doctor în muzică, multipremiat la concursuri de canto din Italia și România, colaborator al Metropolitan Opera din New York, Ștefan Ignat este creatorul proiectului de concerte-conferință pe marginea creației lui George Enescu. Concertele-conferință au fost prezentate până în prezent la New York, București, Craiova, Brașov, Sibiu, Constanța, Cluj, Gyula (Ungaria) etc.

Ioana Maria Lupașcu, absolventă a conservatorului “Ciprian Porumbescu” din București și având un master de interpretare în Italia, a studiat cu Lazar Berman la Accademia Europea di Musica. Laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale, Ioana Maria Lupașcu s-a dedicat carierei solistice, fiind prezentă pe scene din Italia, România, Elveția, Croația, Slovacia, Belgia, Lituania, Turcia, Spania, Germania etc.

 

Ioana NICOLESCU