Timișoara va fi pentru câteva zile capitala artei vizuale satirice și a caricaturii. În perioada 18-20 octombrie, Muzeul Național al Banatului organizează cea de-a VII-a ediție a Salonului Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice.

Peste 300 de artiști din 70 de țări își vor expune o parte din lucrări la în Bastionul Theresia, de pe strada Martin Luther 4 din Timișoara.
La ediția de anul acesta a salonului vor fi prezenți artiști de pe șase continente. Printre artiștii internaționali, invitați ai maestrului Ștefan Popa Popas, cel mai rapid caricaturist din lume și inițiatorul evenimentului, se numără Antonio Calderon – Spania, Tomas Gallego – Spania, Rudy Gheysens – Belgia, Jean Plantu – Franța, Grigori și Ilya Katz - Israel, Constantin Ciosu și Mihai Pînzau – România sau Jugoslav Vlahovici – Serbia.

Programul salonului începe vineri, 18 octombrie, la ora 16, cu deschiderea Muzeului Popa’s, în noua sa formă, iar la ora 16.30 este programată deschiderea Salonului Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice.

Pe lista invitaților se află nume celebre din România precum Tudor Gheorghe, Ioan Bocșa, Aura Twarowska, Dorel Vișan, Helmuth Duckadam și Elisabeta Lipă, Mihai Tatulici, dar și reprezentanți ai autorităților locale.

Programul manifestărilor cuprinde festivitatea de premiere, caricaturi realizate participanților,executate de artiștii prezenți, dar și o școală de caricatură.

Detalii privind programul se găsesc pe pagina de internet dedicată evenimentului (www.tim-toons.com)
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Fundația Popas, Consiliul Județean Timiș și Uniunea Artiștilor Plastici din România. (I.N.)