Spectator: „Un film neașteptat de frumos și bine făcut. Scenariul, regia, imaginea, sunetul, decorurile sunt la nivelul capodoperelor cinematografice. Un film necesar, cu miză, cu poveste și cu mult și tragic adevăr. Un film zguduitor despre un experiment criminal încă prea puțin cunoscut în România - Experimentul Pitești - și recomandat în special amnezicilor și celor care relativizează azi caracterul criminal al doctrinei comuniste. Depășeste cu mult filmele cineaștilor români multipremiați și mult-promovați pentru filme submediocre, cu două trei personaje sordide care discută într-o garsonieră.
În opinia mea, filmul lui Toma Enache este cel mai bun film românesc din ultimii 20 de ani și singurul care merită văzut. La cinema, pe rândul din fața mea, a stat un fost deținut politic. La final, cu ochii roșii de plâns, i-a spus doamnei care-l însoțea: AȘA A FOST! ÎN SFÂRȘIT, CINEVA CARE A ÎNȚELES!”.
          În rolurile principale îi puteți vedea pe Ana Pârvu, Vali V. Popescu, Kira Hagi și Constantin Cotimanis. Din distribuție mai fac parte: Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Laurențiu Stan, Csaba Ciugulitu, Victoria Cociaș, Teodora Calagiu Garofil, Dragoș Stoica, Bogdan Sălceanu, Iany Panait, Remus Stănescu, Adrian Culețu, Mircea Taiss, Iulian Trăistaru, Armand Crișan, Ștefan Gota, Petrică Moraru, Alexandru Mereuță, Adrian Anghel, Daniel Nițoi, Cătălin Bocârnea, Michael Szegedi, Stelică Murariu, Octav Bjoza, George Stanca, Daniel Sin, Alin Ailioaei, Tina Malamă, Tașcu Lala, Vlad Buzea. Cu participarea extraordinară a actorilor Ion Dichiseanu și Cezara Dafinescu.
Regia – Toma Enache
Intrarea liberă.


Victor ENACHE