Apreciatul regizor Yeo Siew Hua din Singapore a câștigat Leopardul de Aur, marele premiu la ediția 71 a Festivalului de Film de la Locarno, cu filmul său din 2018, neo-noir-ul „A land imagined”. Filmul este propunerea Singapore pentru premiile Oscar din 2020.

Aflat în vizită la Timișoara regizorul se va întâlni cu amatorii de cinema asiatic din oraș, sâmbătă, 5 octombrie, ora 20, la sala Studio Art de la Casa Artelor. Va fi proiectat un film-surpriză din filmografia sa, urmat de un dialog cu tânărul creator în vârstă de 34 de ani.

Filmele singaporezului au fost proiectate chiar și în afara cinematografelor, în spații expoziționale precum Museum of Modern Art (MoMA) din New York și Muzeul de Artă Contemporană din Taipei. Yeo face parte din grupul independent de artiști soft/Wall/studs și e membru fondator al colectivului de cineaști 13 Little Pictures, care a produs debutul său în ficțiune, IN THE HOUSE OF STRAW (2009) și documentarul muzical THE OBS: A SINGAPORE STORY (2014). Yeo a studiat film la Politehnica Ngee Ann și a absolvit Filosofia la Universitatea Națională din Singapore”, transmit organizatorii evenimentului.

La discuția purtată în limba engleză va participa și criticul de film Viknesh Kobinathan, curatorul unuia din puținele cinematografe independente din Singapore, The Projector și selecționer al Festivalului Independent de Film din Singapore.
Evenimentul este cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile (60). (I.N.)