Teatrul German de Stat din Timișoara își întâmpină publicul cu reprezentații interesante de-a lungul lunii octombrie. Pe lângă spectacolele pe care actorii teatrului german din Timișoara le vor susține pe scena instituției, în a doua parte a lunii, acestea vor fi prezentate și pe scenele de spectacole din Gheorgheni și București, în cadrul unor turnee.
Redăm programul Teatrului German de Stat din Timișoara, pe luna octombrie, în cele ce urmează.
Vineri, 11 octombrie, cu începere de la ora 11 și 19:30, în sala Teatrului German din Timișoara va avea loc reprezentația piesei „Hänsel și Gretel”, după basmul omonim scris de Frații Grimm.
Versiunea scenică şi regia spectacolului sunt semnate de Simona Vintilă, decorul și costumele de Ioana Popescu, muzica de Ilie Stepan, iar dramaturgia și coregrafia de Valerie Seufert și Liana Iancu. Din distribuția spectacolului fac parte, Richard Hladik, Isa Berger, Franz Kattesch, Isolde Cobeţ, Tatiana Sessler, Dana Borteanu, Oana Vidoni, Aljoscha Cobeţ.
Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 18, în sala Teatrului German din Timișoara se va juca piesa „Prostia omenească”, după Ion Creangă.
Regia spectacolului este semnată de Simona Vintilă, Rareș Hontzu asigurând asistența de regie. Decorul și costumele poartă semnătura
Zsolt Fehervary (a.G), video este asigurat de Cristian Ienciu, iar muzica originală poartă semnătura lui Alex Halka (a.G). Distribuția piesei este compusă din actorii Dana Borteanu, Daniela Török, Isa Berger, Tatiana Sessler Toami, Simona Vintilă, Harald Weisz, Radu Brănici, Richard Hladik.
În 15 octombrie, cu începere de la ora 19:30, în Sala Teatrului German din Timișoara va avea loc premiera piesei „Alba ca Zăpada”, după povestea omonimă scrisă de Frații Grimm. Spectacolul se va relua a doua zi, 16
octombrie, cu începere de la ora 11.
În data de 18 octombrie, actorii teatrului german din Timișoara vor efectua un turneu în orașul Gheorgheni, în cadrul Colocviului Teatrelor Minorităților Naționale.
În acest turneu, actorii teatrului german de stat din Timișoara vor prezenta, cu începere de la ora 19, piesa „Jurnal de România. Timișoara” de von Carmen Lidia Vidu (a.G).
Regia este semnată de Carmen Lidia Vidu (a.G), iar din distribuție urmează să facă parte actorii Ida Jarcsek-Gaza, Tatiana Sessler-Toami, Daniela Török, Ioana Iacob, Olga Török și Silvia Török.
Duminică, 20 octombrie, teatrul german din Timișoara va efectua un turneu în București, urmând să susțină două reprezentații ale spectacolului „Jurnal de România. Timișoara” de von Carmen Lidia Vidu, în cadrul Festivalului
Național de Teatru. Cele două reprezentații se vor desfășura la București, cu începere de la orele 17 și 21.
Ultimele spectacole susținute de actorii teatrului german din Timișoara, în luna octombrie, vor avea loc în zilele de 23 și 24, atunci când se va juca piesa „Alba ca Zăpada”. Ambele spectacole vor avea loc în Sala Teatrului German, în cele două zile amintite mai sus, cu începere de la ora 11.
Toate spectacolele ce au loc pe scena teatrului german de stat din Timișoara vor fi supratitrate în limba română. Teatrul German de Stat Timișoara este o instituție publică de spectacole finanțată de Municipiul Timișoara.
Biletele pentru spectacolele teatrului german din Timișoara pot fi cumpărate online la adresele, www.teatrulgerman.ro, www.biletmaster.ro și la Agenția instituției din str. Alba Iulia 2.
Rezervări se pot face la Agenția T.G.S.T. din str. Alba Iulia 2, la tel. 0256-435.743 sau fax 0256-201.293. Orarul agenției de bilete: marți-vineri: 10-15; 17-19. Sâmbătă: 10-15. Biletele pot fi cumpărate și cu o oră înaintea începerii spectacolelor.
Referitor la programul spectacolelor Teatrului German de Stat din Timișoara, acesta poate suferi modificări.

Cornel Seracin