O nouă ediție a Festivalului Fanfarelor, cea de-a XXXI-a, va avea loc la Timișoara. Evenimentul se va desfășura în data de 22 septembrie.

La festival vor participa Fanfara Garnizoanei Militare Timişoara, Fanfara „Pro Amicitia” din Timişoara, Fanfara Populară din Grebenac – Serbia, Fanfarele populare din Mercina și Bănia – Caraş Severin, Fanfara din Almaș și Fanfara din Nădlac, județul Arad și Fanfara Banaten Muzikanten din Timișoara. Printre invitații speciali se numără Vasile Conea, Fanfara Dejan Ilic din Serbia și Fanfara Transilvania din Cugir, județul Alba.

Programul festivalului va începe la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, str. E. Ungureanu 1, la ora 12. Spectacolul va continua cu parada fanfarelor participante din Piața Victoriei, unde la ora 13 va avea loc un microrecital în fața Operei. De la ora 17, Grădina de Vară a Sălii Capitol din Timișoara va găzdui un spectacol.

Veți putea vedea 10 fanfare cu stiluri de interpretare diferite, de la cântece <<big band>>, muzică populară și cântece specifice la ritmuri balcanice care aduc voie bună și bucurie.
Cântece din zona Banatului în interpretarea lui Vasile Conea, alături de Fanfara din Grebenac, Serbia vor aduce în Grădina de Vară a Sălii Capitol din Timișoara vremurile de altădată în care oamenii știau dreapta măsură a lucrurilor.
Fanfara Transilvania este un nume cunoscut în peisajul cultural românesc dar și internațional. Au participat de-a lungul celor peste 10 ani de carieră la cele mai cunoscute festivaluri de jazz din Europa dar și în deschiderea concertelor lui Goran Bregovici.
Fanfara Dejan Ilic din Serbia este un nume cunoscut în Serbia și vor aduce la Timișoara melodii cunoscute într-o interpretare plină de talent și dăruire”, au spus organizatorii evenimentului. 

În caz de vreme nefavorabilă spectacolul de la ora 17 va fi mutat din Grădina de Vară a sălii Capitol, la interior.
Intrarea este liberă.

Ioana NICOLESCU