Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” din Timișoara va găzdui cea de-a doua ediție a evenimentului Tango Simfonic, care poartă titlul Milonga de mis amores. Concertul va fi susținut de Analia Selis, acompaniată de bandoneonistul argentinian Omar Massa și de Orchestra simfonică a Filarmonicii „Banatul”. Iubitorii acestui gen muzical sunt așteptați la eveniment vineri, 13 septembrie, de la ora 19.

Artista revine cu o abordare autentică a tangoului, valsurilor și milonga argentiene – aranjamentele fiind realizate pentru orchestră de cameră, bandoneón și voce.
Autenticitatea proiectului „Tango Simfonic II - Milonga de mis amores” se datorează într-o mare măsură participării talentatului solist argentinian.
Compozitorul și pianistul Julian Caeiro, o personalitate artistică impresionantă care colaborează cu cei mai cunoscuți muzicieni de tango din toată lumea, a scris orchestrațiile pentru acest proiect.

Tango Simfonic este un proiect care mi-a îmbogățit viața profesională. Am crezut în acest proiect încă de la început, prima ediție continuând să fie prezentă timp de trei ani pe scene din Romănia și din străinătate, cu săli pline de fiecare dată. Acest proiect m-a pus în legatură cu sute de muzicieni, împărțind cu ei iubirea pentru acest stil de muzică. Aprecierea de care s-a bucurat prima ediție m-a încurajat să o creez și pe următoarea, cu un repertoriu nou.
Sunt fericita să continui colaborarea cu Omar Massa, bandoneonul fiind instrumentul caracteristic tangoului argentinian, iar Omar este unul dintre cei mai apreciați bandoneoniști din generația sa, la nivel mondial”, spune Analia Selis.

Ioana NICOLESCU