Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la înființarea Școlii Bauhaus din Germania, o școală de artă, arhitectură, design și un curent artistic foarte influent. Evenimentul va fi consemnat și la Timișoara, printr-o proiecție de film și prin organizarea unor tururi ghidate de arhitectură.

Astfel, sâmbătă, 14 septembrie, timișorenii pasionați de artă și arhitectură sunt invitați să ia parte la proiecția filmului Despre construirea viitorului - 100 ani Bauhaus (2018), în regia lui Niels Bolbrinker și Thomas Tielsch. Proiecția va avea loc în sala Aula Magna a Universității de Vest, la etajul 1, de la ora 20.

Despre construirea viitorului - 100 ani Bauhaus deschide ochii, este mult mai mult decât o istorie povestită despre construcții, reușește să prezinte istoria modernă și captivantă a culturii gândirii în spațiu.
Filmul ne va purta printre spațiile epocii moderne, iar la final promite să ne schimbe percepția despre toate formele”, transmit  organizatorii.
Intrarea la film este liberă.

Totodată, pentru a sărbători 100 de ani de la înființarea Școlii Bauhaus, participanții sunt invitați să parcurgă împreună un traseu cultural special conceput de echipa Tur de arhitectură, prin intermediul a două tururi ghidate de arhitectură.

Participarea la tururi este gratuită și are loc doar în urma înscrierii pe www.turdearhitectura.ro, în limita locurilor disponibile. Înscrierile pentru fiecare tur au loc începând cu ziua de luni a săptămânii în care acesta este parcurs.

Evenimentele sunt organizate de Centrul Cultural German din Timișoara.

Ioana NICOLESCU