Seria expozițiilor reunite sub numele de „Armonii cromatice” și-a desfășurat joi, 22 august, în spațiul expozițional al secției de artă „Deliu Petroiu”, Bastionul Theresia, de la Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”, Timișoara, ultima parte, o altă grupă a creatorilor de frumos, grupa a patra, prezentându-și aici lucrările publicului.
Seria expozițiilor „Armonii cromatice” a început în primăvara anului 2018, la Hunedoara, în Galeria de Artă „Concordia 100”, aici expunându-și lucrările artiști plastici din Hunedoara și Timișoara. Seria a continuat în vara lui 2018, atunci când, la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu” din Pecica, județul Arad, aveau să fie prezenți, într-o nouă expoziție de grup, artiști plastici din Timișoara, Hunedoara, Arad, Pecica.
Seria a mers mai departe, în toamna lui 2018, în municipiul Timișoara, la Casa „Adam Müller-Guttenbrunn”, după care, a continuat în orașul Lupeni, în primăvara anului 2019, în spațiul expozițional din Galeria „Iosif Tellman”, după care, tot în primăvara acestui an, în luna mai, artiștii plastici grupați în echipa Asociației „Prezent”, coordonată de Steluța Guțiu, au inaugurat o nouă expoziție de grup în municipiul Caransebeș, în spațiul galeriei „Corneliu Baba” a Casei de Cultură a municipiului cărășean.
În fine, ultima parte a expozițiilor grupate sub titlul „Armonii cromatice” s-a desfășurat în municipiul Timișoara, la Secția de Artă „Deliu Petroiu”, Bastionul Theresia, a Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel”, cu începere din luna iulie 2019 și încheind cu vernisajul grupei a patra, moment ce s-a desfășurat în 22 august 2019.
În ultimul periplu al seriei „Armonii cromatice”, cel de la Secția de Artă „Deliu Petroiu” din Timișoara, cele patru grupe de artiști au prezentat, pe rând, Grupa 1, 30 de lucrări, Grupa 2, 47 de lucrări, Grupa 3, 58 de lucrări, Grupa 4, 60 de lucrări, astfel, în spațiul expozițional al secției de artă de la Bastionul Theresia desfășurându-se un total de 195 de lucrări. Fiecare din cele patru grupe a avut parte, atunci când a inaugurat expozițiile de la Timișoara, de câte un catalog în paginile căruia au fost imprimate lucrările expuse, aceste mici cataloage având menirea de a perpetua memoria acestor serii expoziționale.
La vernisajul grupei patru, Steluța Guțiu a susținut un scurt moment oratoric și a tras concluziile acestei serii de expoziții, mulțumind doamnelor bibliotecar ce-și desfășoară activitatea la Secția de Artă „Deliu Petroiu” a Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel”, Ileana Berariu și Monica Munteanu, „pentru susținerea activității noastre expoziționale pe parcursul lunilor iulie, august, septembrie 2019, a bunei colaborări cu Biblioteca Județeană Timiș și cu Consiliul Județean Timiș”.
În cadrul expoziției celei de-a patra grupe din seria „Aromniilor cromatice”, se pot admira lucrările de pictură ale artiștilor Loredana Bratu, Deiana David, Cristian Ghera, Gabriela Pietreanu, Gabriel Potra, Adrian Sabău, Florentina Țermure. Expoziția rămâne deschisă publicului până în data de 4 septembrie 2019.

Cornel Seracin