Joi, 11 iulie, cu începere de la ora 18, Muzeul de Artă din Timișoara susține un nou important eveniment expozițional. Este vorba despre inaugurarea expoziției temporare în care se vor regăsi, în spațiul din Sala „Mercy”, parter, lucrările artistului plastic francez Frédéric Léglise.
F. Léglise, un consacrat pictor francez, aparține noii generații de artiști, iar lucrările sale au în prim-plan modele feminine, pictura sa aducând în atenția publicului arhetipurile feminității.
Născut în 1972, la Nantes, Frédéric Léglise este absolvent al ENSBA (École Nationale Supérieure des Beaux-Arts, Paris) și profesor la Școala Superioră de Arte din Grenoble, trăiește și lucrează la Paris. În prezent este reprezentat de Galeria Artworks Paris Seoul în Korea de Sud și de Galeria 1900-2000 în Franța.


„Frédéric Léglise și-a construit opera în jurul portretelor personajelor feminine înfățișate în contexte abstractizate, metaforice, sustrase din realitatea imediată. Artistul revizitează într-o manieră contemporană genul clasic al portretului. Expoziția «Artistul și Modelul» propune un parcurs serial prin opera artistului identificând diferite etape din cercetarea sa artistică”, au transmis organizatorii expoziției, prin intermediul unei postări publice.


Expoziția temporară, „Artistul și Modelul”, autor Frédéric Léglise, este organizată de Muzeul de Artă din Timișoara, cu susținerea Consiliului Județean Timiș, urmând a fi inaugurată în prezența artistului. Curator al expoziției este Oana Ionel, artist plastic. Oana Ionel a studiat pictura la Școala Superioră de Arte din Grenoble, iar Frédéric Léglise a fost unul dintre profesorii de la care a învățat în timpul studiilor efectuate în această școală.
Expoziția de pictură, „Artistul și Modelul”, va rămâne deschisă la Muzeul de Artă din Timișoara, până în luna septembrie 2019.

Cornel Seracin