Timișorenii pasionați de muzică, spectacol și dans contemporan sunt invitați duminică, 14 iulie, în Piața Sf. Gheorghe din municipiu. Începând cu ora 20, cei prezenți vor putea privi rezultatul muncii intensive și creative a mai multor profesioniști din domeniu, printre care și coregrafele Louise Kesley din Marea Britanie și Lavinia Urcan din România. Evenimentul, intitulat Frames & Shapes, este parte a proiectului unei școli de vară de dans contemporan, organizat de asociațiile Unfold Motion și Noi Re-Creăm. 

Coregrafele implicate în proiect au o experiență vastă în domeniu, care garantează calitateași anvergura spectacolului pregătit.
Louise Kelsey este licențiată în Dance Performance cu First Class Honors și are un masterat în Coregrafie. A lucrat la Middlesex University timp de nouă ani, unde a avut roluri de lider de program pentru BA Dance Performance și lector senior pentru Dance Performance și Coregrafie. A lucrat cu instituții faimoase (The Place, English National Ballet, Arts Depot) și apus în scenă colaborari cu Delve Dance și Kansaze Dance. Notabil mai este dansul creat pentru Dido si Aeneas al lui Purcell, în cadrul jubileului Reginei (2012).Lavinia Urcan a studiat coregrafia la Londra și a pus în scena zeci de spectacole în Timisoara și nu numai, creând o comunitate minunată în jurul dansului contemporan. În anul 2015, a absolvit Facultatea de Coregrafie și Dance Performancem cu calificativul First Class Honors din cadrul Universității Middlesex, Londra”, spun organizatorii evenimentului.

Proiectul este implementat de asociațiile Noi Re-Creăm și Unfold Motion și este realizat în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii.
Proiectul face parte din seria de evenimente Impuls: Timișoara în (Re)Construcție!.

Ioana NICOLESCU