Cea de-a doua stagiune a „Seratelor Baroce” a debutat în 27 noiembrie 2018, cu o serată preclasică, în Sala Baroc a Muzeului de Artă din Timișoara. Protagoniștii acestor Serate au fost elevi Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara.
La fel ca-n prima stagiune, de coordonarea proiectului s-a ocupat doamna profesor Roxana Maniu, întregul proiect fiind realizat de cadrele didactice şi elevii Liceului de Artă „Ion Vidu”.
Miercuri, 12 iunie 2019, cea de-a doua stagiune a „Seratelor Baroce” s-a încheiat, în Sala Baroc a Muzeului de Artă din Timișoara având loc ultima reprezentație a stagiunii 2018/2019.
Protagoniști ai acestei ultime reprezentații din stagiunea 2018/2019 au fost: Orchestra Simfonică a Liceului de Artă „Ion Vidu”, condusă de maestrul dirijor Radu Zaharia, Bianca Mihăilescu (soprană), Nicoleta Hăpăianu (soprană), Ana Kui (mezzosoprană), Alexandru Șuca (bariton).
Orchestra este compusă din elevi care studiază muzica în clasele Liceului „Ion Vidu”, IX-XII, iar cei patru distinși invitați, Alexandru Șuca, Bianca Mihăilescu, Nicoleta Hăpăianu și Ana Kui au absolvit Liceul de Arte „Ion Vidu”, iar acum sunt angajați ai Filarmonicii „Banatul” din Timișoara. Maestru dirijor, Radu Zaharia, este profesor al Liceului de Arte „Ion Vidu”.
La începutul ultimei Serate din stagiunea 2018/2019, profesor coordonator al proiectului, Roxana Maniu, a transmis mulțumirile domniei sale părinților elevilor care-au participat la această stagiune a „Seratelor Baroce”, părinți „care-au fost lângă ei și i-au ajutat să ajungă aici și, apoi, să meargă mai departe”, Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, pentru „că a fost alături de mine și de ei”, Muzeului de Artă din Timișoara, „că ne-a găzduit în această sală atât de frumoasă” (este vorba despre Sala Baroc), și tuturor celor care au contribuit la această a doua stagiune a Seratelor. După mulțumiri, doamna Maniu a dat intrarea, în Sala Baroc a Muzeului de Artă, orchestrei simfonice a Liceului de Arte „Ion Vidu”.
Înainte de începerea concetrului, dirijorul orchestrei, prof. Radu Zaharia, a ținut un scurt discurs introductiv, în care a menționat faptul că în această Serată nu va fi un concert, ci un concert-lecție, astfel încât instrumentiștii orchestrei simfonice și publicul să se simtă aproape, să nu existe vreo cortină între public și orchestră.
Orchestra Simfonică a Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara a cântat la Festivalul Timișoara Muzicală, după care, în două săptămâni a pus la punct un program de muzică de film și l-a interpretat în Piața Victoriei, la Festivalul Artelor Timișorene, după care, aceeași muzică de film a fost interpretată la Turnu Severin.
În concertul de sfârșit de stagiune 2018/2019 din „Seratelor Baroce”, au fost interpretate fragmente din muzică de film, iar asta pentru faptul că Orchestra nu a putut să cuprindă mai mulți instrumentiști, astfel, în efectiv redus, ajungându-se la un colaj din muzica de film.
Concertul a început cu interpretarea coloanei sonore a filmului „Mizerabilii”, Claude-Michel Schönberg și Alain Boubil, în anul 1978, aveau să conceapă ideea unei versiuni muzical-scenică a filmului după romanul cu același nume scris de Victor Hugo. Varianta coloanei sonore interpretate de Orchestra Simfonică a Liceului de Artă „Ion Vidu” și cei patru distinși invitați, a fost cea din versiunea filmului „Mizerabilii” din anul 2012, „Suddenly”.
S-au mai interpretat, fragmente din coloane sonore ale filmelor „Sunetul muzicii”, „Sweeney Todd”, piese compuse de americanul Stephen Sondheim etc., concertul încheindu-se cu piesa „This is my song”, compusă de muzicianul german James Last, piesă interpretată bine de Orchestra Simfonică a Liceului de Artă „Ion Vidu”, dirijată de profesorul Radu Zaharia.
De reținut faptul că, pentru contribuția adusă la dezvoltarea învățământului muzical, Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara a acordat, Muzeului de Artă, Diploma de Excelență.