Sărbătoarea Muzicii, eveniment organizat de Institutul Francez din Timișoara în cadrul Sezonului-România-Franța 2019, își deschide porțile persoanelor pasionate de muzică electronică. Pe lângă concertele puse în scenă de artiști consacrați, în cadrul evenimentului va avea loc și un atelier muzical pentru copii. Evenimentul se va desfășura în 21 și 22 iunie, în mai multe locații din oraș.

Institutul Francez din Timișoara vă invită din nou să marcați începutul verii prin muzică! Unul dintre momentele-cheie ale Sezonului-România-Franța 2019, Sărbătoarea Muzicii/Fête de la musique, vă prezintă o ediție electrică și electrizantă cu nume sonore ale creației muzicale contemporane din Hexagon și cu un atelier pentru copii”, transmit reprezentanții Institutului Francez.

Cap de afiș al acestei ediții este Arnaud Rebotini, nume consacrat al muzicii electronice franceze, laureat al Premiului Cesar pentru cea mai bună muzică de film în 2018.
Concertele sale hipnotice, energice și senzuale sunt foarte apreciate de iubitorii acestui gen muzical. Alături de el, muzicienii de la Cabaret Contemporain vor seduce publicul cu muzica lor tehno exclusiv instrumentală ai cărei maeștri sunt.

Și artiști români iau parte la acest dialog muzical. Astfel, seara zilei de 21 iunie începe la ora 20, la D’arc pe mal, alături de talentații muzicieni de la Murnau.

Sărbătoarea continuă a doua zi, 22 iunie, de la ora 21, la Aethernativ, cu DJ Ivan Smagghe, un artist emblematic al muzicii electronice franceze și cu The Populists (Yan Wagner), reprezentant al noii generații emergente. În deschidere, publicul va dansa pe mixurile lui Angel Jivcu.

Intrarea la concerte este liberă.

Sărbătoarea Muzicii a pregătit activități interesante și pentru cei mici. Fête de la musique („Sărbătoarea muzicii”) are în limba franceză și un omonim care îndeamnă la acțiune: Faites de la musique (”Faceți muzică”). De aceea, pentru această ediție, Institutul Francez din Timișoara le propune copiilor de la 8 la 11 ani un atelier muzical cu multi–instrumentistul francez Nicolas Deustch. Atelierul va avea la bază tehnica ostinato, numită și „mod de repetiție”. Este vorba despre un laborator de căutare de texte, imagini și sunete capabile să creeze un univers prin repetiție. La finalul atelierului, copiii își vor putea prezenta creațiile în fața părinților, în cadrul unui mic spectacol ad-hoc.

Atelierul se va desfășura sâmbătă, 22 iunie, la Institutul Francez, între orele 10 - 12 și 17 - 19. Vor putea participa un număr de maximum 24 de copii. Participarea este gratuită și se poate face printr-o înscriere prealabilă la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până în data de 20 iunie.

Cunoștințele de limba franceză nu sunt obligatorii.

Ioana NICOLESCU