Festivalul Barocul în Ipostaze Contemporane a ajuns, anul acesta, la cea de-a IX-a ediție ce urmează să se desfășoare, la Timișoara, între 26-30 mai în următoarele locații: Biserica Romano Catolică, Elisabetin, Biserica Adventistă (Str. Independenței nr.19), Biserica Evanghelică Luterană. Organizatorii acestui eveniment sunt Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara, festivalul fiind considerat, de către organizatori, „deosebit, care aduce o notă de prospețime și frumusețe din lumea muzicii baroce”.
Ediția se va deschide duminică, 26 mai, la Biserica Romano Catolică, Elisabetin, de la ora 20, cu un Concert de orgă și vioară susținut de Cristina Struța și Alecsandra Radu, iar din data de 27 mai (luni) și până în 29 mai (miercuri), concertele vor avea loc la Biserica Adventista (Str. Independenței nr.19) în fiecare seară, cu începere de la ora 19, iar joi, 30 mai, în aceeași locație, va avea loc un concert de la ora 17.
Luni, 27 mai, elevii de la Colegiul de Artă „Sabin Drăgoi” din Arad și studenții de la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, vor susține concerte.
Marți, 28 mai, de al ora 19, va avea loc concertul studenților de la Universitatea din Reggio Emilia (Italia), iar miercuri, 29 mai, de la ora 19, concertul profesorilor Renato Negri și Felician Roșca.
Joi, 30 mai, se va desfășura concertul elevilor de la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, clasa prof. Anda Icleanu-Drăgan, Incubatorul de Arte, clasa prof. Iulia Roman și elevii profesorului Viorel Ciurtin.
Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Barocul în Ipostaze Contemporane se încheie cu recitalul cameral susținut de Alina Mihocaș, Cristina Struța, Darius Sala, Marian Balint și Cristian Roșoagă, care va avea loc joi, la Biserica Evanghelică Luterană din Timișoara, de la ora 19.
Repertoriul concertelor este axat în principal pe lucrări din perioada barocului. Intrarea la concerte este fără restricții.

Cornel Seracin