O nouă sărbătoare se anunță pentru cei mici, în zilele de 25 și 26 mai 2019. La Institutul Francez din Timișoara (bulevardul C.D. Loga, nr. 46) se va desfășura cea de-a VIII-a ediție a festivalului „Căsuța Piticilor”, aici fiind invitați să participe copiii de la 6 luni la 14 ani, dar și părinții lor, organizatorii întâmpinându-și invitații cu peste 100 de spectacole și activități.


„Un eveniment singular în orașul de pe Bega, «Căsuța Piticilor» aduce împreună principalii actori culturali, educativi și sportivi ai orașului - parteneri ai cardului «Cultura Plus». Acesta este în același timp biletul de intrare la eveniment, dar și un card de reduceri culturale timp de un an de zile. «Căsuța Piticilor» - eveniment inconturnabil pentru cei mici la Institutul Francez - se desfășoară într-un loc îndrăgit și frecventat de juniori pe tot parcursul anului. Numeroase ateliere săptămânale, cursuri adaptate, spectacole interactive, clubul de vacanță și o bibliotecă a micilor francofoni alcătuiesc un spațiu în care copiii și adolescenții se simt ca acasă în permanență”, au transmis organizatorii acestui eveniment destinat celor mici.


Programul acestei ediții a festivalului este unul foarte variat, el cuprinzând dans, muzică, teatru, jocuri și activități distractive și instructive, demonstrații sportive, vânătoare de comori, ateliere artistice, ateliere de dezvoltare emoțională etc.
Ediția din acest an a festivalului este inclusă în programul sezonului România-Franța, Institutul Francez din Timișoara urmând să consacre o serie de evenimente pentru publicul tânăr, sub egida „Sezonul Piticilor”, cu activități și invitați speciali.
Atmosfera rock &roll a acestei ediții va fi asigurată de trupa franceză „Ricardo”, care va susține două concerte rock pentru copii, în finalul celor două zile. Ricardo Guinée, Rudy Roberts, Christophe Babin, Morgan Dubois sunt muzicieni profesioniști cu peste 20 ani de experiență scenică, obișnuiți cu turneele în Franța, dar și în afara granițelor ei. Membrii trupei au făcut parte până acum din numeroase proiecte muzicale dintre cele mai diverse (trupe de rock, metal, jazz, comedie muzicală sau circ).
„Slash Bubbles Paris” se va ocupa ca invitații să aibă parte de o feerie de baloane de săpun în ambele zile ale festivalului.
Informații despre programul detaliat și accesul la eveniment, se pot găsi pe site-ul Institutului Francez: institutfrancais.ro/Timisoara. De organizarea evenimentului se ocupă Institutul Francez din Timișoara, instituția având alături câțiva parteneri, printre care amintim aici, Kiss Fm, Tv.R. Timișoara, timișoreni.ro, Pagini de cultură, RFI Roumanie, Radio Roumanie Internationale etc.


Cornel Seracin