Pregătirile pentru Festivalul Artelor Timişorene au intrat în linie dreaptă, transmit reprezentanții primăriei. În acest an, momentele coregrafice se vor desfășura cu preponderență în Piața Unirii, teatrul în Piaţa Sfântul Gheorghe, artele vizuale în Piaţa Libertăţii, iar instituţiile muzicale se vor prezenta publicului larg în Piaţa Victoriei, care va găzdui şi Concursul de interpretare şi creaţie „Bega Music Festival”.

Festivalul Artelor Timişorene din acest an se circumscrie tematicii „Timişoara la 100 de ani”. Astfel, peste 20 de şcoli şi trupe coregrafice vor derula un amplu proiect intitulat „100 de ani în paşi de dans”, ce debutează chiar în 3 iunie. Tot la deschiderea festivalului vor fi premiaţi câştigătorii Concursului de Artă Fotografică şi Producţie Video „Timişoara la 100 de ani - obiective turistice”.

De asemenea, organizatorii anunță lansarea unui concurs de caricatură, sub îndrumarea maestrului Ştefan Popa Popas, care va realiza pe întreaga durata a festivalului caricaturi şi portrete în mod gratuit, iar Asociaţia „Romul Ladea” va realiza o pictură colectivă de mari dimensiuni.

O altă noutate anunțată la Festivalul artelor este „Seara chitarelor”, ce se va derula joi, 6 iunie, în Piaţa Sfântul Gheorghe. Sunt invitaţi să participe toţi timişorenii ce doresc să cânte la chitară. Amfitrioni vor fi Ilie Stepan şi Horia Crișovan.

În ceea ce priveşte „Bega Music Festival”, în concurs sunt înscrise 41 de piese la secțiunea de creaţie şi 34 de concurenţi la interpretare. Numele finaliștilor va fi comunicat marţi, 28 mai, pe pagina de Facebook Evenimente Primăria Timişoara şi pe pagina oficială a Primăriei Timişoara.
Concursul se va derula în 7 iunie, iar gala în 9 iunie, în recital fiind invitate Bella Santiago, câştigătoatre „X Factor” şi Maria Hojda, participantă la „Vocea României”, care va cânta alături de Tm Groove.

Tot pe lista invitaţilor festivalului din acest an se regăsesc artişti precum DjProject, Costel Busuioc și Ricardo Caria.

Ioana NICOLESCU