Miercuri, 15 mai, de la ora 12, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara va avea loc vernisajul expoziției Patrimoniu etnografic. Această este cea de-a cincea expoziție din cadrul proiectului Colecții și colecționari din România și va cuprinde ansambluri vestimentare tradiționale huțule din Bucovina, din colecția doamnei Elena Torac.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 15 mai - 7 iunie, de marți până sâmbătă între orele 10 -18, iar duminica între 12 - 20.

Elena Torac este un colecționar și totodată un meșter popular autentic, care păstrează și promovează valorile străbunilor huțuli. Împreună cu familia, artista participă la cele mai prestigioase târguri ale meșterilor populari din țară, dar și la manifestări organizate în străinătate (Moldova, Ucraina, Belgia, Austria, Germania, Italia și Canada).

Colecția etnografică Elena Torac își propune să aducă în fata publicului obiecte de o valoare inestimabilă, aparținând odăii strămoșilor huțuli de odinioară, dorind să înlăture ceea ce nu este cu adevărat autentic.

Coordonatorul evenimentului este muzeograful Marius Matei.

 

Ioana NICOLESCU