În cadrul expoziției de grafică, desen și sculptură, „Doctrina a Priori et a Posteriori”, autor dr. Gabriel Kelemen, miercuri, 17 aprilie, cu începere de la ora 18, la Muzeul Național al Banatului (Bastionul Theresia - Mansarda B2), Asociația „Dialoguri Contemporane” invită la un colocviu ce are ca temă „Dialog de la natură la Divin”.
Participanții prezenți la acest colocviu vor avea parte de un nou moment încărcat de erudiție, prestigiosul cercetător și sculptor timișorean, dr. Gabriel Kelemen fiind pregătit pentru un dialog ce atinge tema propusă în acest interesant eveniment cultural.
„În prima parte a serii, colocviu ce ilustreză fascinata relație hieratică dintre miracolul vieții terestre și parghiile arhetipale transcendentale, ce astfel conlucră strâns, animă și structurează armonia consonată a cosmosului”, transmit organizatorii acestui interesant moment, prin intermediul unui comunicat de presă.
În continuarea colocviului va urma o prezentare ce se bazează pe o vastă și inedită colecție de evenimente fotografice și filmate care țintesc „succesiv, trei dintre cele mai profunde și intrigante arhetipuri universale”: arhetipul convectiv, arhetipul meandric și concentric, prin toate acestea dorind a se evidenția un fapt paradoxal, anume că, ceea ce este real, palpabil, trăiește în împletire, de nezdruncinat, prin simbol, în materia primă.


Cornel Seracin