Proiecția face parte dintr-o serie de evenimente cu aceeași temă, organizate de Central European Film Festival Timișoara (CEFFT) 2019

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din 1989 și de la căderea Cortinei de Fier, iar Central European Film Festival Timișoara 2019 și-a propus să aducă trecutul în prezent prin intermediul temei Revolutions. Sub acest concept vor fi reunite mai multe evenimente, ce se vor desfășura pe parcursul întregului an, în diverse spații din Timișoara.

Pentru că sunt o mulțime de întrebări despre 1989, pentru că mulți dintre tinerii timișoreni nu știu că esența libertății s-a răspândit, începând cu 16 decembrie, din Timișoara spre alte zone ale României, pentru că neglijăm experiențele din același an ale celorlalte state, Central European Film Festival și TM2021 au decis să aducă în prim-plan revoluțiile în toate stările lor-sociale, politice, emoționale, prin intermediul unor filme asociate programului Xtensii”, transmit organizatorii evenimentului.

Seria evenimentelor începe în 20 februarie cu proiecția peliculei „1989”, de Michal Bielawski. Filmul va putea fi vizionat de la ora 18, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara. Printre invitați se numără Prof. Univ. Dr. Andrei Țăranu.
Intrare este liberă.

Ioana NICOLESCU