Timișorenii sunt invitați la un dineu teatral de nerefuzat, alături de renumiții actori ai scenei românești, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele. „Dineu cu Proști”, un spectacol mereu actual, va fi pus în scenă în 18 și 19 februarie, de la ora 20, la Opera Națională Română din Timișoara. Personajul principal este un mare naiv, iar ceea ce face deliciul piesei este confruntarea între cinismul declarat, mobilat de suficiența celor care cred că reprezintă miezul societății, și oamenii simpli, inteligenți, dar timizi, potențial creatori, puși în situații limită.

”Râdem cu poftă și ne bucurăm că dreptatea are ultimul cuvânt. Prostul piesei, care stârnește hohote de râs în final, se dovedește a fi chiar acela ce se crede superior. Putem spune că e vorba de o comedie amară, dar în același timp sunt convins că plecăm acasă marcați de un binecuvântat catharsis comic. Concluzia piesei ne descrețește fruntea și ne permite să-l îmbrățișăm pe cel naiv și sărac, adică pe Francois Pignon. Celelalte personaje sunt reprezentante ale lumii de azi în toate dimensiunile ei”, spune Ion Caramitru, care semnează și regia și ilustrația muzicală a spectacolului.

Din distribuție mai fac parte actorii Costina Ciuciulică / Teodora Mareș, Alexandru Georgescu, Dorin Andone / TomiCristin, Medeea Marinescu / Aylin Cadar, Alexandru Bindea.
Biletele au fost puse în vânzare la Agenția Operei.

Ioana NICOLESCU