Adam Ben Ezra, multi-instrumentistul israelian, va concerta vineri, 8 februarie, la Timișoara. Concertul va începe de la ora 20, în Club Capcana. Cei prezenți vor putea asculta piese din bogatul repertoriu al artistului, ce cuprinde elemente de jazz, latino și muzică mediteraneană.

Pe parcursul drumului, Adam și-a îndreptat munca în direcții noi, emoționante, creându-și un loc unic în peisajul muzical internațional. Termenul „multi-instrumentist” este adesea mult prea folosit, dar în acest caz nu ar putea fi mai potrivit; Adam a început să cânte la vioară la vârsta de cinci ani, iar la chitară la vârsta de nouă ani.
În ultimii ani a adăugat la „arsenalul” său instrumental clarinetul, instrumentul arăbesc numit
”Oud”, flautul și cajonul, fiind de fiecare dată autodidact. Cu toate acestea, evenimentul care i-a schimbat viața a fost o introducere în lumea contrabasului la vârsta de 16 ani, atunci când s-a îndrăgostit pe loc de bogăția sunetului oferit de acest instrument.

Inspirându-se din diverse personalități, precum Bach, Sting și Chick Corea, Adam a luat decizia de a crea compoziții actuale – indiferent de instrumentul folosit. El a adăugat din proprie inițiativă noi culori paletei sale muzicale, încorporând în repertoriul său elemente de jazz, latino și muzică mediteraneană. Fie că interpretează materiale originale sau aranjamentele sale de cover-uri, create într-un mod extraordinar, Adam Ben Ezra este o forță creatoare ce poate transforma într-o clipă o încăpere plină de străini în fani devotați.

Biletele pot fi cumpărate online.


Ioana NICOLESCU