O nouă proiecție din cadrul seriei de filme germane FilmparaDe va avea loc la Timișoara. Amelie aleargă, în regia lui Tobias Wiemann, va fi difuzat joi, 14 februarie, începând cu ora 18.30 la ceainăria librăriei Cărturești (Str. Mercy 7).
Tânăra Amelie este sătulă de propriul astm, furioasă pe Dumnezeu şi pe lume, dar mai ales pe doctori şi părinţi. După un atac grav, este trimisă în Tirolul de sud pentru a se reface într-o clinică de specialitate. Dar tânăra resimte terapia ca pe o tortură şi, prin urmare, evadează în munţi. Bart, un tânăr încăpăţânat şi săritor, o urmează. În timp ce căutarea tinerei este în plină desfăşurare, Amelie, susţinută de Bart, ajunge unde îşi propusese: în vârful muntelui. La coborâre, dau peste un foc de Ziua Nașterii Sf. Ioan Botezătorul, în faţa căruia Amelie îşi promite să se vindece. La final, poate că tocmai dragostea timidă este cea care îi dă lui Amelie, cel puţin fizic, noi puteri.
Seria de filme germane FilmparaDE este organizată de Centrul Cultural German din Timișoara. Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză. Intrarea este liberă.


Ioana NICOLESCU