Galeria „Pygmalion” din Timișoara își începe anul expozițional cu „De la lumière vers la lumière” („De la lumină la lumină”), cuprinzând lucrări din creația artistei Duska.
Artista plastică Duska este originară din fosta Yugoslavie, trăiește și lucrează la Paris, chiar în capitala artelor și „orașul luminilor”. De peste două decenii, artista participă, plină de ardoare, cu o serie de lucrări la expoziții internaționale din S.U.A., Japonia, China, Spania, Serbia, Franța, România, având un palmares impresionant. În România a participat, fiind invitată, la taberele de creație „Stefan Jäger”, „Art Symposium”, „Gernik Art Camp”, „Transylvania Art Camp” 2018.
Referindu-se la creațiile artistei Duska, dr. Gabriel Klemen, istoric de artă, afirma: „Opera picturală a protagonistei trimite spre portaluri cosmice ascunse, ancorate în misterul ce atrage intens ca un duct magnetic implacabil, sideral și luminos. Pictura evocă tangent atmosfera solitară a oceanului cosmic, invitând privitorul la un excurs contemplativ astral de o trepidantă densitate cosmogonică. Prezintă interferențe conexe cu lung metrajul «Solaris» în regia regretatului regizor Andrei Tarkovsky, ori cu pictura artistului polonez Zdzisław Beksiński ce evocă solitudinea metafizică ancestrală”.
Vernisajul expoziției „De la lumière vers la lumière”, eveniment artistic  organizat de Axa Art, va avea loc joi, 10 ianuarie 2019, la Galeria „Pygmalion” (Casa Artelor - Direcția Județeană pentru Cultură Timiș - Episcop Augustin Pacha nr. 8), de la ora 18. Cuvântul de inaugurare va fi susținut de profesor dr. Călin Chincea. Curator al expoziției este artistul vizual Costin Brăteanu.


Cornel Seracin