Duminică, 23 decembrie, cu începere de la ora 12, în foaierul sălii doi a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara va avea loc premiera spectacolului „Alfabet poetic”. Creatorul conceptului acestui spectacol este actorul și poetul timișorean Doru Iosif, iar potrivit celor relatate de actor, piesa „... este un joc teatral despre un miracol la îndemână: creația”.
„Un spectacol interactiv, «Alfabet poetic» își provoacă spectatorii să descopere că poezia este peste tot, în noi înșine și în jurul nostru, și că suntem mai conectați la poezie decât ne putem imagina. Publicul va descoperi printre versurile lui Nichita Stănescu, George Topârceanu, Bob Dylan, Edward Lear, Raymond Queneau și, nu în ultimul rând, Doru Iosif, că poate crea poezie, într-un joc absolut seducător al imaginației și al emoției, al spiritului ludic și al întrebărilor profunde. Alfabetului poetic propus de Doru Iosif în acest performance i se alătură cel sonor și vizual construit de Sebastian Hamburger”, se arată într-un comunicat trimis presei.
„Alfabet poetic” este spectacolul prin care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara transmite către spectatori, acum, la final de an, „gândul spre frumusețe și creativitate”.
Biletele la spectacol pot fi achiziționate de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, orar marți - duminică, orele 11-19) sau online, pe www.tntimisoara.com. (C.S.)