Doi artiști vizuali din Timișoara, Smaranda-Sabina Moldovan și Costin Brăteanu, aduc în lumina iubitorilor de artă din urbea bănățeană o expoziție de pictură inspirată din timpul călătoriilor lor la simpozioanele și taberele de creație artistică.  

„Realizarea lucrărilor este influențată de călătoriile în simpozioanele de creație artistică și taberele din anul 2018 în țări precum : Turcia, Finlanda, Italia, la Smaranda Moldovan sau, în cazul lui Costin Brateanu, Franța, Germania, Polonia, Bielorusia, Serbia și România, aducând elemente noi din aceste culturi și însemnările făcute la fața locului. Lucrările, de dimensiuni mici, au caracter de martor, de document, de redare și uneori, de evocare a locului gazdă. Ambii artiști își consideră lucrările precum file de jurnal în demersul artistic propus, lăsând loc interpretării imaginii și a relației timp-spațiu”, se arată într-un comunicat trimis spre publicare.

Expoziția se intitulează „#somewhere_in_time” și este o continuare a unor expoziții precum „#obiect” - Smaranda Moldovan și „The traveller’s Dream” - Costin Brăteanu.

Costin Brăteanu este absolvent al Facultății de Arte Plastice și Design din Timișoara, promoția 2001 și, în prezent, este curator al taberelor de creație de la Gîrnic, „Ștefan Jäger” Art Symposium și a „Transylvania Art Camp”. În activitatea sa artistică, Costin Brăteanu experimentează pe suporturi de mici dimensiuni, în diferite tehnici mixte, combinând acrilicele, guașa, tehnica colajului și monotipia urmărind abstractizarea unor elemente de peisaj într-o manieră unică prin introducerea de motive tradiționale românești.

Smaranda-Sabina Moldovan, în prezent își continuă studiile în cadrul Școlii Doctorale la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara. Este preocupată de noile canale de comunicare nonverbală dezvoltate prin deținerea de obiecte care indică un anumit status social. Artista consideră că, „o urmare la consumismul zilelor noastre este uniformizarea”, această idee fiind pentru creația sa un punct de plecare atunci când elaborează câmpurile de culori, monocromiile, iar asta nu doar în tehnica picturii în ulei, ci și în instalațiile, asamblajele sau fotografiile pe care le realizează spre a le expune.

Expoziția „#somewhere_in_time”, semnată de artiștii Smaranda-Sabina Moldovan și Costin Brăteanu va fi inaugurată marți, 4 decembrie 2018, cu începere de la ora 14, în spațiul expozițional al galeriei primăriei municipiului Timișoara (Piața Victoriei nr.5) și va rămâne aici, pentru vizitare, până în data de 9 ianuarie 2019. 

Cornel Seracin