Următoarea serie Jazz Updates îi aduce la Timișoara pe francezii de la Collektor. Trupa din Paris mixează și improvizează pe muzică electronică, african groove și rock. Puteți să-i ascultați luni, 15 octombrie, de la ora 21, la Zaza Fain Party (Bd. Vasile Pârvan, 9)!

Collektor este rezultatul prieteniei dintre saxofonistul Warren Walker (cunoscut din proiectul The Kandinsky Effect, unul dintre highlighturile Smida Jazz Festival 2017) și chitaristul Alex Stuart (Alex Stuart Quintet).

Soundul grupului e o medie neașteptată de muzică electronică, groove-uri africane, jazz și punk. Proiect tânăr, Collektor se pregătește de lansarea albumului de debut, ce se prefigurează a fi nu cel mai bun album de rock al anului, nu cel mai bun album de jazz al anului, ci - lăsând la o parte toate încadrările reducționiste de genuri muzicale - unul dintre cele mai bune albume ale lui 2018.

Componența Collektor: Warren Walker - Sax/Synth/ Effects, Alex Stuart - Guitar/Effects, Gael Petrina - Bass/Effects, Antonin Violot - Drums. Concertul este organizat în parteneriat cu Casa Artelor - Direcția Județeană pentru Cultură Timiș și Institutul Francez Timișoara. Biletele pentru eveniment costă 30 de lei.

D. GRIGORE