Centrul de Arte Diverse Misc. organizează vineri, 12 octombrie, începând cu ora 19, vernisajul expoziției de pictură „Nobody's Baby”, semnată de Noemi- Roswita Hans.

Pentru această expoziție, Noemi-Roswita Hans a ales pictura ca mijloc predominant de expresie, cu accent pe pictura acrilică. Pictura poate dezvălui cele mai profunde adevăruri, poate aduce la lumină cele mai strălucitoare nuanțe și articula o complexitate vastă cu o intimitate care este greu de ignorat întrucât stabilește un contact imediat cu observatorul. Un mediu plastic foarte relevant pentru vremurile noastre.

Această serie de lucrări se axează pe o explorare detaliată a identității feminine, incluzând trupul, erotismul, mișcările libere ale corpului, fragilitatea și moralitatea alături de investigații în psihologia feminină, camuflate de forme geometrice, linii fluide, obiecte obișnuite și structuri abstracte.

„Cu un background în design, practica ei artistică este puternic înrădăcinată într-un joc accentuat de culoare și interes în linie și forme. Culorile sunt deseori asociate cu partea feminină iar liniile și formele geometrice cu partea masculină. Scopul artistei este să stârnească o curiozitate în jurul acestor două și să creeze o relație simbiotică. Rezultatul este adesea plimbat într-o atmosferă spirituală, evidențiată prin culoare. Deși tablourile arată aparent obiecte sau forme identificabile, ele rămân atmosferice și expresive, construind în mod deliberat mister prin ceea ce rămâne nevăzut”, transmit organizatorii.

Expoziția este realizată cu sprijinul Centrului de Arte Diverse Misc., cu sediul în fosta Fabrică de Țigarete din Timișoara, care își propune revitalizarea culturală a cartierului Iosefin și în același timp susținerea comunității artistice locale. (A.B.)