Ștefan Bănică urcă pe scena Teatrului Național din Timișoara, în calitate de actor, marți, 9 octombrie, de la ora 19.

„La Pulce” este o adaptare scenică după „Puricele în ureche”, de Georges Feydeau. Horațiu Mălăele transformă capodopera în structura unei reprezentații de Commedia dellʹ Arte, reușind să provoace râsul sănătos, dar și contrarierea spectatorului, ca rezultat al ambivalenței fiecărui personaj devenit, pe rând, când farsor, când păcălit.

Prin decor, lumină și muzică, scena devine un spațiu special, cu o putere nemaipomenită de transpunere a publicului într-o poveste de un comic savuros.

După ani de căsnicie, Mamarmota di Pomodoro începe să se îndoiască de fidelitatea soțului ei, Alfonso Bursucco di Pomodoro. Își arată îndoielile celei mai bune prietene, Maria del Rosa Flamencohones en Todos Partes de Matamoro, și decid să-l pună la încercare trimițându-i o scrisoare ca din partea unei necunoscute, invitândul la o întâlnire. El, nefiind interesat, îl trimite pe prietenul său, Antonio Facaldo Cortegiatore. Din acest moment încep să se ivească tot soiul de încurcături, care mai de care mai amuzante.

Biletele costă 70, 100, 130 și 160 de lei și pot fi cumpărate online sau de la agenţia Teatrului din str. Mărășești nr. 2, de marți până duminică, între orele 11-19. (A.B.)