Sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 20:30, la Casa Artelor din Timișoara se face vizionarea filmului „Bodrog”, regizat de Mihai Sălăjan, un mockumentary despre viaţa şi miturile dintr-un sat aproape dispărut din judetul Arad.

La proiecție vor fi prezenți regizorul Mihai Sălăjan si componenții duetului Makunouchi Bento, autori ai coloanei sonore. Filmul este scris în colaborare cu dr. Ștefan Tiron.

Bodrogul Vechi își deschide porțile în acest an pentru cea mai alternativă rezidență artistică din tot județul.

Artiști de pretutindeni aplică, puțini din ei sunt acceptați iar, la final, nu foarte mulți reușesc să se întoarcă acasă.

Bodrog nu este doar un sat abandonat din județul Arad, ci este un carusel narativ, un coșmar greu de descifrat unde realitatea se împletește cu născocirea, fiind din ce în ce mai greu de distins.

„O combinație între «found footage» și «mockumentary», «Bodrog» este un delir, un labirint vizual despre sacrificii, legende uitate reînviate la un deț de țuică și creaturi mitologice din adâncurile Mureșului. Filmul a avut premiera absolută la ediția a cincea, Ceau, Cinema!”, transmit organizatorii.

Biletul de intrare costă 10 lei. În caz de vreme favorabilă, proiecția va avea loc afară, în Curtea cu Castan.

Evenimentul este organizat de Asociația „Marele Ecran”. (A.B.)