La Teatrul German de Stat din Timișoara se va desfăşura vineri, 15 iunie, începând cu ora 19:30, un inedit spectacol internaţional de dans contemporan, cu artiști din România, Marea Britanie și Malta. Spectacolul se numeşte „Triple Bill” şi este rezultatul colaborării între compania de dans „Unfold Motion” și Teatrul German.
„Triple Bill” include trei spectacole, recomandate pentru toate categoriile de vârstă: „Unfold Motion” (Timișoara) prezintă „Planet Dance” - un spectacol de dans contemporan despre dansul care trebuie dansat si nu analizat; „Project Action Potential” (Marea Britanie) vine cu spectacolul „Kokoro” - o concentrare a muncii creative, elaborată de tineri artiști talentați, ce surprinde esența ființei umane, iar „Moveo Dance Company” (Malta) pune în scenă „Trust me” - un performance de dans contemporan a cărui esență o reprezintă testarea limitelor echilibrului și a încrederii.
„Unfold Motion” este singura companie de dans contemporan din Timișoara, care, de la înfiinţare, în anul 2013, a colaborat cu artiști din diverse domenii: dans, teatru, muzică, design și arte vizuale. Compania a fost înfiinţată de Lavinia Urcan, coregraf și director artistic. „Unfold Motion” este implicată activ pe scena culturală din Timișoara și din țară. Experiența și aportul creativ al companiei contribuie la rețeaua culturală a orașului și se îndreaptă către experimentări culturale cât mai vaste.
Lavinia Urcan s-a născut în anul 1987 la Ploiești, a absolvit Facultatea de Relații Internaționale și Studii Culturale Europene, din cadrul Universității București, și un masterat în Managementul Proiectelor în cadrul SNSPA București. În anul 2015 a absolvit facultatea de Coregrafie și Dance Performance, cu calificativul ‘First Class Honors’, din cadrul Universității Middlesex, Londra.


Cornel Seracin