Expoziția, intitulată „Copilărie minunată-Jucării de altădată”, va fi inaugurată la Muzeul Național al Banatului, marți, 5 iunie, cu începere de la ora 12.

Evenimentul face parte din obișnuita tradiție a muzeului de istorie din Timișoara, pentru a realiza, an de an, câte ceva dedicat copiilor. 

Dacă anii trecuți, expozițiile „Secretele Egiptului Antic”, „Secretele Greciei Antice”, expoziția interactivă de știință „Laborator”, au fost primite cu entuziasm în rândul publicului de vârstă școlară, anul acesta, în parteneriat cu colecționarii Asociației Muzeul Jucăriilor, Muzeul Național al Banatului a gândit o nouă expoziție dedicată copilăriei.

Asociația Muzeul Jucăriilor a fost creată la inițiativa unui grup de entuziaști iubitori și păstrători ai propriilor jucării care, pe parcursul a patru decenii, au strâns și au colecționat nenumărate jucării ce au aparținut diferitelor generații. Astfel, în ultimii 40 de ani, a fost achiziționată, din România, o colecție de jucării (peste 12.000), jucării fabricate în țară, dar și în străinătate, între anii 1900-1980.

Incursiunea în minunata lume a jucăriilor copilăriei, își propune să răspundă, tuturor copiilor, întrebărilor lor, „când au apărut jucăriile?”, „întotdeauna jucăriile au fost la fel?”, „cu ce s-au jucat părinții și bunicii?” etc. 

Expoziția „Copilărie minunată-Jucării de altădată” va putea fi admirată la Muzeul Național al Banatului din Timișoara, în perioada 5 iunie - 2 iulie 2018, de marți, până vineri, între orele 10-18.

Evenimentul este organizat de Muzeul Național al Banatului din Timișoara și Asociația Muzeul Jucăriilor din București, sub egida Consiliului Județean Timiș. 

Cornel Seracin