Categoria „Xtentions” face parte din programul cultural al etapei de StartUp (2017 - 2018). Categoria se referă la ceva ce deja se întâmplă în oraș și la care se vor face adăugiri.

În categoria „Xtentions”, care face parte din programul cultural al etapei de StartUp (2017 - 2018), a proiectului TM2021, Asociaţia Timișoara Capitală Cultural Europeană 2021 a încheiat o colaborare cu Tetatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, în a cărui Festival Euroregional de Teatru, TESZT (între 20-27 mai 2018) se desfăşoară câteva spectacole special create pentru cinci spații publice din cadrul orașului. 

Unul din aceste spectacole este piesa de teatru intitulată „Altă zi cu soare”, reprezentație ce se va desfășura vineri, 25 mai, cu începere de la ora 23 și sâmbătă, 26 mai, cu începere de la ora 22, la Muzeul de Artă din Timișoara (cu intrare de pe str. F. Mercy). 

Premiera spectacolului intitulat „Altă zi cu soare”, al Asociației „Solidart”, va avea loc vineri, 25 mai, cu începere de la ora 23 în curtea interioară a Muzeului de Artă din Timișoara (intrarea se face de pe strada F. Mercy). 

Spectacolul este bazat pe un caz real, din localitatea Zorani, jud. Timiș, al țăranului Serafin Oproni care a refuzat să intre în colectivul comunist. Povestea a fost culeasă în cadrul proiectului cultural „Cămine în mișcare” („Moving Fireplaces”) organizat de Asociația „Prin Banat” și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și reprezintă evenimente reale prin care au trecut membrii familiei doamnei Rodica Codrea (născută Oproni).

Intrarea la spectacol este gratuită. 

Cornel Seracin

Foto: www.facebook.com/basca.tm