Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, va concerta pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sâmbătă, 26 mai 2018, de la ora 19, în cadrul Festivalului Vox Mundi, care se încheie în 27 mai.

Recent premiat la categoria „Cultură și Creativitate”, în cadrul Galei Valori de România 2018, prestigiosul ansamblu coral „Madrigal” dorește să aducă în atenția publicului timișorean complexitatea muzicală și culturală românească.

„Toate concertele din anul 2018 au fost sub egida Centenarului Marii Uniri, însă acesta este primul concert din acest an unde repertoriul este exclusiv românesc, cuprinzând cele mai importante pagini muzicale ale celor mai importanți compozitori din ultimii 100 de ani”, a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Madrigal.

Recitalul Corului Madrigal va include și un moment muzical alături de coruri membre ale Programului Național Cantus Mundi: Corul „Lebedele” și Corul „Cantanti”. Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin, Directorul de Onoare al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și prin implicarea voluntară a membrilor acestui cor.

În 2018, anul în care România celebrează Centenarul Marii Uniri, Programul Național Cantus Mundi va însuma 4.100 de dirijori și 250.000 de coriști din cele 41 de județe ale României.

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4500 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate. (A.B.)