Filmul documentar „Varză, cartofi şi alţi demoni” a fost coprodus de „Elefant Film” și „Kolectiv Film”, în parteneriat cu Tv.R. și este distribuit în România de „Follow Art”. Asociația „Pelicula Culturală” invită publicul să vizioneze acest film, marți, 29 mai, de la ora 20.00, la „Reciproc”, str. Mărășești, nr 14. 

Documentarul a fost prezent la mai multe festivaluri, fiind prezentat în premieră în 2016, la Dok Leipzig, cel mai vechi festival de film documentar din lume, apoi la One World 2017, Docudays 2017, GOPO 2017, UCIN 2017, unde a și luat premiul pentru cel mai bun documentar.

„«Varză, cartofi şi alţi demoni» îl invită pe privitor în Lunguleţu, un sat din apropierea Bucureştiului, unde 1.000 de agricultori aşteaptă an de an să îşi vândă cele peste 100.000 de tone de varză în piaţa locală. La finalul zilei, au de ales între a vinde pe nimic sau a-şi îngropa recolta. Povestea lor este similară cu cea a agricultorilor din toată ţara. Povestea o vom afla din documentarul semnat de regizorul Şerban Georgescu, în urma experienţei personale de «viaţă la ţară»”, se arată într-un comunicat al Asociației „Pelicula Culturală”.

Filmul este o satiră a realităţilor curente din agricultura europeană, în naraţiunea regizorului însuşi, și își propune să relateze, din interior, strădania unui sat de a ieşi din acest cerc vicios, prezentată într-un stil specific românesc: cu haz de necaz…

Producătorul filmului, Branko Lustig, câştigător a două premii „Oscar”, a comentat despre „Varză, cartofi şi alţi demoni”: „Cred că este un film foarte actual, cu un uriaş potenţial de piaţă”.

Prețul unui bilet la acest film este de 10 lei și poate fi achiziționat de la „Reciproc”, începând cu ziua de joi, 24 mai.

Cornel Seracin