Casa Artelor din Timișoara găzduiește o nouă proiecție de film. Joi, 10 mai, de la ora 19, cinefilii sunt invitați să vizioneze filmul brazilian „Pe Roți”, în regia lui Mauro D’Addio.

„Pe roți” este un film de aventuri pentru întreaga familie, care vorbește despre curaj, îndrăzneală, dorința de a cuceri lumea și vă va purta într-o aventură autentică, la capătul căreia eroii vor descoperi prietenia adevărată. Este un road movie care urmărește transformarea tinerilor săi eroi de-a lungul unei călătorii… pe roți.

Lucas, un baiat de 13 ani, se află în scaunul cu rotile în urma unui accident, Laís, 12 ani, o ajută pe mama ei să vândă micul dejun dintr-o camionetă, în orășelul unde locuiesc. Laís își dorește enorm să îl cunoască pe tatăl ei, care a plecat pe când ea era mică. Lucas și Laís sunt prieteni de la școală și când Laís află unde este tatăl ei, cei doi pornesc într-o aventură incredibilă pentru a-l găsi.

„Sper că toți cei care-l vor vedea la cinema - copii, adolescenți, părinți sau bunici - se vor bucura de film. M-aș fi bucurat să văd reacțiile pe viu, dar chiar și așa, de departe, sunt conectat emoțional cu publicul din România. Vă doresc tuturor vizionare plăcută”, a transmis Mauro D’Addio, regizorul filmului.

Proiecția este organizată în colaborare cu CevaDeSpus, care va participa cu o parte din membrii acesteia, pe roți, oferindu-vă la final mai multe detalii despre cum e să te deplasezi pe roți la școală, cu mijloacele de transport, în parc. După film puteți testa mersul pe roțile unui scaun cu rotile și înțelege mai bine cum se percepe lumea din el și cum ești perceput în el.

Biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate la sală, înainte de film. (A.B.)