Cea de a VII-a ediție a Concursului de Interpretare Muzicală organizat sub egida „Lions European Musical Competition- Thomas Kuti”, va avea loc la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, sâmbătă, 5 mai şi duminică, 6 mai, cu începere de la ora 10, iar Gala Laureaților, duminică, 6 mai, în Sala Baroc a Muzeului de Artă din Timişoara, cu începere de la ora 16.
Concursul, organizat de Clubul „Lions Diamond”, Timișoara, cu sprijinul Consiliului JudețeanTimiș, prin Centrul de Cultură și Arta a Județului Timiș și al Consiliului Local Timișoara, prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, este considerat unul original prin faptul că în fiecare an intră în competiție alt instrument. După violoncel, pian, vioară, corn, clarinet, trompetă, anul acesta este rândul flautului, „o revelaţie în peisajul muzical”, unul din cele mai vechi instrumente muzicale.
Participanţii sunt elevi și studenți, din București, Iași, Cluj Napoca, Timișoara, care vor concura pentru câștigarea premiului întâi și a Trofeului „Lions”, premiu ce îi conferă deţinătorului dreptul de a reprezenta România la faza europeană a concursului din luna octombrie 2018 din Macedonia. În ediţiile precedente, participanţii la fazele europene ale concursului s-au regăsit în două finale şi au obţinut două premii, demonstrând că învățământul vocațional din România este de foarte bună calitate.
Gala Laureaților va da posibilitatea tuturor invitaţilor să-i asculte pe acei flautiștii aleşi de juriul condus de prof. univ. dr. Ion Bogdan Ștefănescu, ca fiind cei mai buni dintre cei buni.


Cornel Seracin