„Și negru și alb și gri!”. Și dramă, și umor, și poveste, și emoție. Și teatru, și vedete. Prima reprezentație a acestui spectacol la Timișoara va avea loc luni, 2 aprilie 2018, de la ora 20.00, pe scena Operei Române. Spectacolul regizat de Mimi Brănescu are o excelentă distribuție, care îi reunește pe actorii Dana Dogaru, Carmen Tănase, Mirela Oprișor, Natalia Călin, Adrian Titieni, Vlad Zamfirescu, Tudor Aaron Istodor. Scenografia este creată de Nina Brumușilă. „Un drum iniţiatic, în care sondarea trecutului dezvăluie treptat adevărul despre prezent. De la o dramă familială ajungem, cu umor, la comedia vieţii cotidiene.

Marina, afectată cândva de un accident vascular cerebral, pornește acum împreună cu fiica sa, Lena, într-o călătorie, vizitându-şi rând pe rând fratele şi sora după moartea soțului ei. Intoleranța la nedreptate devine leitmotivul pentru comentariile sale despre rude şi evenimente petrecute în familie, descrise cu lux de amănunte într-un caiet pe care Marina abia acum simte nevoia imperioasă de a le dezvălui. După moartea mamei sale, ce survine destul de curând, fiica Marinei, Lena, însoţită de caietul mamei sale, va relua vizitarea rudelor, un drum ce va deveni iniţiatic, cercetarea trecutului dezvăluindu-i din ce în ce mai tare, de fapt, adevărul despre prezent, despre relaţia cu soţul său.

Trecând cu uşurinţă de la drama familială la comedia cotidiană, textul ne poartă cu mult umor prin realitatea de zi cu zi”, dezvăluie protagoniștii. Biletele costă, în funcție de loc, 100 lei sau 80 lei și se găsesc la Agenția Operei.

D.G.