Grupul artiştilor plasticieni „Baraka” revine în atenţia iubitorilor de artă din Timişoara. Timp de patru luni, artiştii grupului timişorean vor fi prezenţi, cu lucrările lor, pe simezele celei mai dinamice librării din România, „La Două Bufniţe”, spaţiul celebrei librării fiind conceput să găzduiască, pe lângă sute de titluri de carte, şi opere de artă. „Avem acest proiect care se numește «Artist la Bufnițe» - asta înseamnă un artist, o lucrare, o lună de zile. Ideea proiectului este să aducem și arta plastică în librărie, să se regăsească și iubitorii de artă printre cărți, dar este și un exercițiu de atragere a iubitorilor de carte către arta plastică contemporană”, a relatat Raluca Selejan, asociată a librăriei.
Aşadar, din grupul celor 4 plasticieni care formează „Baraka”, pe rând, fiecare va fi prezent pe simezele librăriei din Timișoara, în cadrul proiectului numit „Artist la Bufnițe”, seria fiind deschisă, săptămâna aceasta, de Paul Feier, care expune gravuri.
Entitatea artistică „Baraka” este formată din patru tineri masteranzi ai Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara, specializarea Sculptură și Pictură: Paul Feier, David Iancu, Adrian Popa, Mihai Toth. Grupul  s-a coagulat începând cu anul 2012. Astfel, Baraka este o formulă unică în peisajul artei contemporane românești, fiecare operă creată fiind, de fapt, un concept de grup în care unicitatea fiecăruia se intersectează. De cinci ani „Baraka” a dezvoltat, la Timișoara, cu sprijinul Universității de Vest, un artist-running space împărțit în trei funcționalități: spațiu expozițional / galerie, spațiu de lucru / atelier, loc de dezbatere și dialog.
„Simt că lucrările mele ar trebui luate ca atare, nimic mai mult. Seria nu s-a încheiat , e work in progress, e posibil să mai insist asupra ei. Dedic lucrările câinilor mei, Samantha şi Jolie. Câinii mei sunt surorile mele, eu sunt la rându-mi un câine, un fel de maidanez ce a fost forțat să crească în casă, iar acum e liber”, a declarat artistul grupului „Baraka”, Paul Feier.
Paul este masterand în anul al II-lea al Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara. Are 23 de ani și a participat la mai multe expoziții de grup, începând cu 2013, ultima fiind Instalart / Sculptură. 000 inspired by Constructim, în toamna anului trecut. Are în C.V.-ul personal numeroase evenimente artistice în țară și străinătate.


Cornel Seracin