Turneul cu succes internațional al flautistului Matei Ioachimescu și al pianistului Alfredo Ovalles, „La vida loca”, din nou în România, joi, 1 martie, de la ora 19. Concertul extraordinar ce se va desfăşura la Sala „Capitol” din Timişoara, este propus de Asociaţia Culturală  „Skiline”.
Artişti ale căror cariere cunosc conscrarea internaţională, flautistul de origine română Matei Ioachimescu și pianistul venezuelean Alfredo Ovalles invită publicul la o călătorie în jurul lumii, în cadrul celei de-a treia ediţii a turneului „La vida loca”. Gazdele unui program unic, cross-over, vor fi nouă oraşe din România, în perioada 27 februarie-18 martie, de la Oradea şi Cluj, la Timişoara, Deva, Bistriţa şi Bucureşti.
„Cei doi muzicieni, virtuozi și versatili, au un repertoriu de la muzică barocă la creații contemporane, colaborând cu ansambluri din Europa până în Japonia. Pentru ediția din acest an a turneului, cei doi au selectat partituri care sparg  granițele dintre muzica clasică, jazz, ajungând la sonorități pop- rock contemporane”, se arată într-un comunicat remis spre publicare mass-media.
Matei Ioachimescu este flautistul al cărui parcurs muzical a început în România și s-a desăvârșit la Academia de Muzică din Viena, alături de Alfredo Ovalles, format la Universitățile din Statele Unite și Austria.
Prin flautul său, Matei Ioachimescu își exprimă nu doar măiestria, pe care și-o potențează cu fiecare zi, ci, deopotrivă, implicarea în activități de mentorat artistic în Austria, Japonia, Ungaria, Croația și România, precum și în angajamentele de diplomație culturală care i-au fost încredințate de actualul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, încă din 2013.
„Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles vă propun să descoperiți că sunetul și ritmul, atunci când cuprind cele mai vibrante emoții de bucurie și nostalgie, senzații ardente, presărate cu umor și energie explozivă, te conduc întotdeauna acasă”, se arată în comunicatul trimis spre publicare mass-media. 
Organizator al acestui turneu este Asociația Culturală „Skiline”, proiectul fiind susţinut de Radio România Muzical și Radio România Cultural. Parteneri Asociaţiei Culturale „Skiline”, pentru acest eveniment, sunt  Asociația pentru Muzică și Cultură, Filarmonica „Banatul” Timișoara.
Biletele se găsesc în reţeaua Librăriilor „Cărtureşti”, Librăria „La Două Bufniţe”, clubul „Manufactura” şi la Sala „Capitol” a Filarmonicii „Banatul” cu o oră înainte de începerea spectacolului.


Cornel Seracin