Silvia Moldovan, artist plastic al urbei bănăţene, revine în atenţia iubitorilor de artă şi inaugurează joi, 1 februarie, cu începere de la ora 18, la Galeria „Lapsus”, expoziţia de pictură intitulată  „Adânc de Apă”.
Galeria „Lapsus” este un spațiu independent, condus de artiști ce trăiesc și lucrează în Timișoara. Inițiat din necesitatea artiștilor emergenți pentru un forum de discuții și expunere, „Lapsus” este o acțiune curatorială ce are ca scop (re)descoperirea artiștilor tineri ai scenei locale. Fondatorii spațiului sunt Alexandru Boca și Cătălin Bătrânu, artiști interdisciplinari, interesați de utopii personale, subconștient, natură și temporalități multiple în expresie artistic actuală.
Ansamblul de lucrări „Adânc de Apă” este „un exemplu al procesului abstractizării în pictură” şi este dezvoltat ca o continuare a cercetărilor personale începute de artista Silvia Moldovan în timpul studiilor masterale.
„Pentru Silvia Moldovan, abisul e o componentă a naturii sublime pe care o transpune în spațiul expozițional prin colaj, grafism și prin tehnica picturii în straturi. Compoziția este latentă - ea se relevă pe măsură ce ochiul privitorului se acomodează cu tonurile joase dispuse în plane multiple paralele cu o continuitate în câmpul profunzimii imaginare”, transmit organizatorii expoziţiei.
Silvia Moldovan (n. 1983) trăiește și lucrează în Timișoara. Activitatea sa expozițională include: „Trup cu pești”, Triade, Timișoara (2014); Junge Kunst, Herrenhof Mussbach Gallery, Neustadt an der Weinstrasse (2013); „Ce pieritor e omul, gândește albatrosul”…, Atelier DIY,Timișoara (2013).
Cornel Seracin