Secția de Arte a Bibliotecii Județene Timiș „Sorin Titel” (Bastion Theresia, corp A) a prezentat proiectul „Semn 2018”. Pe tot parcursul anului, în fiecare lună, cititorii care împrumută cărți de la B.J.T. vor primi câte un semn de carte consacrat Centenarului. În fiecare lună a anului, va fi emis un semn distinct care va ilustra, sub genericul România100, semnificația momentului istoric.
Evenimentul a fost urmat de lansarea albumului și a antologiei Festivalului Internațional de Literatură LitVest, ambele intitulate LiTerrarium.
Realizată cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, cea de șasea ediție a Litvest a fost cea mai… internațională manifestare literară organizată vreodată în Timișoara, reunind scriitori din zece țări, de pe două continente: Spania, Marea Britanie, Congo, Austria, Albania, Finlanda, Croația, Luxemburg, Marea Britanie, Danemarca.
„Cu toții au remarcat originalitatea, în context global, a lecturilor publice (Pătura care citește, ConCentrica, Lecturi aprinse etc.) și pictorialelor B.J.T. Dincolo de manifestările din program, scopul LitVest este de a crea documente estetice care dobândesc în timp o valoare aparte”, spune Tudor Crețu, Directorul B.J.T.
Cea de a șasea ediție a festivalului LitVest se va desfășura în intervalul 26-29 septembrie 2018. (A.B.)