Joi, 25 ianuarie, la ora 18:30, la librăria „La Două Bufnițe”, Radu Paraschivescu își va prezenta la Timișoara volumul „Cartea râsului şi a cercetării. Ce se întamplă cu creierul dacă înveţi cuvinte noi în timp ce faci sex”, bestseller Humanitas la Gaudeamus 2017. Alături de autor vor prezenta Robert Șerban și Marcel Tolcea. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.
În „Cartea rasului şi a cercetării”, Radu Paraschivescu pune faţă în faţă şarlatania romanească şi omoloagele ei din alte ţări şi de pe alte continente: un pahar de vin roşu echivalează cu o oră de sport; peste caţiva ani oamenii vor atinge nemurirea; ingerarea prafului de zeolit te scapă de cancer; consumul de ciocolată te face să slăbeşti şi îţi scade glicemia; bărbaţii care se uită la sâni frumoşi zece minute pe zi îşi prelungesc viaţa cu cinci ani; tatuajele ajută organismul să lupte mai bine împotriva anumitor boli; femeile cu fundul mare sunt mai sănătoase şi mai inteligente decat celelalte; bărbaţii care poartă cămăşi roz câştigă mai mult decat ceilalţi; îmbrăţişările vindecă răceala şi gripa.
„Toate aceste bazaconii sunt concluzii ale unor aşa-zise studii şi cercetări din Anglia şi România, din Suedia şi Statele Unite, din Germania şi Australia. Asta arată că delirul pseudoştiinţific nu are graniţe şi că naivitatea e speculată la fel de
bine în orice colţ al lumii. În concertul imposturii mondiale, România are un loc bine stabilit şi greu de contestat. E greu să stabileşti, la finalul lecturii, cine merită Marele Premiu al neghiobiei. E la fel de greu, pe parcursul ei, să-ţi stăpaneşti
rasul. Şi nu uitaţi: fiecare carte vă prelungeşte viaţa cu durata citirii ei”, transmit organizatorii evenimentului. (A.B.)