În data de 22 noiembrie la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, începând cu ora 18, va avea loc evenimentul ,,BANAT JAZZ AWARDS”, în cadrul căruia se vor oferi diplome și trofee, celor mai valoroși muzicieni din Banat în 2017, dar și câteva diplome de excelență unor muzicieni care de-a lungul anilor au adus prestigiu jazz-ului timișorean.

Seara va fi întregită cu două concerte susținute de grupul Eyot din Serbia și de Giovanni Guidi & Michele Rabbia din Italia.

Grupul  EYOT, între cele mai valoroase grupuri din Serbia e format din Dejan Ilijić, Slađan Milenović, Marko Stojiljković și MilošVojvodić.

Eyot este un quartet alcătuit din cei mai promițători tineri muzicieni de jazz din Serbia. Au înregistrat un debut spectaculos cu primul album, Horizon, în 2010, și de atunci nu  încetează să crească în popularitate. Ceea ce îi face speciali este modalitatea în care par să fi doborât granițele temporale, geografice și culturale ale jazz-ului balcanic. Muzica lor corespunde, de fapt, spiritului timpului, împletind sonorități din muzica clasică, din rock și muzica tradițională și atrăgând în acest fel un public nou și, mai ales, tânăr.

Giovanni Guidi – pianist și Michele Rabbia – percutionist, drummer sunt doi mari muzicieni din Italia, ambii fiind arondați casei de discuri ECM.

A.B.