Sâmbăta, 18 noiembrie, de la ora 12.00, sunteți așteptați la Librăria Cărturești de pe Mercy, la expoziția atelierelor #stART, din cadrul proiectului Baroque||Urban. #stART Baroque II Urban este prima expoziție dedicată copiilor care au participat la workshop-urile de inițiere în artă și prezintă lucrările a 30 de copii participanți la atelierele de colaj, teatru și olărit. 

Baroque||Urban și-a propus să le ofere copiilor care s-au înscris în programul de inițiere în arta contemporană #stART, o experiență de neuitat. Pe parcursul a patru săptămâni, cei 30 de participanți au avut oportunitatea de a fi ei înșiși protagoniștii unui circuit de artă: de la dobândirea cunoștințelor teoretice, la operațiunile practice și la prima expoziție în care își vor prezenta lucrările în fața publicului. Desigur că acesta este doar un prim pas în minunata lume a artei, dar talentul și pasiunea micuților din programul #stART sunt o dovadă a faptului că prin joc, exerciții de imaginație și o minte receptivă, arta este o experiență deschisă tuturor. 

Un aport decisiv în acest sens l-au avut coordonatorii programului, care au reușit într-o manieră ludică și creativă să îi introducă pe cei mici în tainele artei: Andreea Foanene (artist vizual și teoretician de artă - workshop de colaj), Andreea Trance (artist ceramist - workshop de modelaj) și Sebastian Dobrescu (actor, regizor - workshop de teatru).

VIZIUNE – Atelierul de desen/colaj, coordonat de artista Andreea Foanene, le-a oferit copiilor noi perspective asupra modului în care privesc lumea din jurul lor, dar și a celui în care își exprimă trăirile interioare prin intermediul formei și al culorii. În acest mod, ei și-au dezvoltat creativitatea, inteligența și talentul artistic. 

CUNOAȘTERE – modelajul, sub îndrumarea talentatei Andreea Trance, a fost mijlocul prin care copiii au putut experimenta mai profund relația cu materia și felul în care aceasta poate deveni suport pentru expresia propriilor idei artistice. 

COMUNICARE - Actoria, în înțelesul larg al acestei îndeletniciri, înseamnă abilitatea de a înfățișa alte personaje în contexte de obicei extraordinare, dar, conform lui Sebastian Dobrescu de la Teatrul Labirint Asylum, fundația pleacă de la relaționare și dialog. Copiii au învățat, astfel, cum să stabilească o legătură cu un partener, cum să comunice cu el, să scape de inhibiții și să poată vorbi liber în public. 

Delia GRIGORE