În perioada 14-16 noiembrie, în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT, vor avea loc ZILELE FILMULUI BRAZILIAN.

În cadrul celei de-a doua ediții va fi organizată și expoziția de fotografie BRAZILIAN LAND&PEOPLE, expoziție comună a fotografilor brazilieni André Alves, Lalo de Almeida, Bruno Zanza, Christian Knepper, Carlos Goldgrub, Felipe Goifman, Roberta Guimarães, José Caldas, Zig Koch, Ricardo Teles, Caio Borghoff, Araquém Alcântara, Albani Ramos. Fotografiile surprind oameni și locuri de o frumusețe aparte de pe teritoriul brazilian.

Expoziția va fi deschisă miercuri, 15 noiembrie, de la ora 17.30, în Holul central al BUPT, de către secretar Felipe Sequeiros, diplomat la Ambasada Braziliei la București. Curator este arh. M.C. Donici.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara în parteneriat cu Ambasada Braziliei la București. Intrarea este gratuită.

 

Programul filmelor:

 Marți, 14 noiembrie, ora 18.00: Meu nome não é Johnny (Numele meu nu este Johnny); Regia: Mauro Lima (2008), 2h4min; filmul este subtitrat în limba română.

 Miercuri, 15 noiembrie, ora 18.00: Central do Brasil (Gara centrală)

Filmul a obținut foarte multe premii, printre cele mai importante fiind Globul de aur pentru cel mai bun film străin (1999) și Ursul de aur pentru cel mai bun rol feminin acordat actriței Fernanda Montenegro (1998).

Regia: Walter Salles (1998), 1h53 min; filmul este subtitrat în limba română.

 Joi, 16 noiembrie, ora 18.00: Palhaço (Clovnul); Regia Selton Mello (2011), 1h28min; filmul este subtitrat în limba engleză.

A. Borbely