Între 25-27 octombrie 2017 la Muzeul Național al Banatului din Timișoara va avea loc cea de-a doua ediție a conferinței internaționale „Politics and Society in the Central and South-Eastern Europe,13th-16th centuries” („Politica și societatea din Europa Centrală și de Sud-Est, secolelel 13-16”), conferință ce reunește reputați specialiști în domeniul istoriei din țară, dar și din Anglia, Ungaria, Serbia și Bulgaria.

Evenimentul este structurat pe două secțiuni, istorie și arheologie, iar tema dezbaterilor este legată de istoria evului mediu din zona centrală și sud-estică a Europei. În lucrările prezentate se vor aborda subiecte de știință din domeniul istoriei politice, sociale, militare, aducându-se în atenție și câteva piese de patrimoniu, reprezentative pentru Evul Mediu. Invitatul de onoare al conferinței este prof. Martyn Rady de la University College London.

Conferința se desfășoară sub egida Consiliului Județean Timiș, iar Muzeul Național al Banatului își propune transformarea acesteia într-un eveniment permanent și prestigios, atât pentru Timișoara, cât și pentru Banat.

Lucrările celei de-a doua ediții a conferinței internaționale, „Politics and Society in the Central and South-eastern Europe,13th-16th centuries”, vor începe joi, 26 octombrie, de la ora 10, la Bastionul „Theresia”.  

Cornel Seracin